Yahoo har köpt Tumblr

Företaget Yahoo!, som en gång i tiden var mest känt för sin sökmotor men idag satsar på annat, har nu köpt sociala nätverket för bilder Tumblr.

Yahoo! har gett upp kampen om den bästa sökmotorn för länge sedan, Google är helt enkelt för stora. Istället är det Bing (Microsoft) som tar hand om annonserna i Yahoo och sökresultaten.

Yahoo
Yahoo! köper upp sociala medier, Tumblr nu och snart även Hulu

Yahoo! satsar istället på sociala medier och annonser i mobilen. Förutom Flickr, har de nu köpt upp Tumblr och har redan börjat experimentera med annonser i mobilen och på webben. Vid köpet har Yahoo! lovat att ha minimalt antal annonser på sajten och fortsätta fokusera på innehållet precis som innan, det återstå att se hur mycket deras löften är värda i längden.

Men det tar inte slut vid köpet av Tumblr, Yahoo! har redan börjat leta efter nya uppköp och den amerikanska videostreamtjänsten Hulu verkar stå på tur. Yahoo har lagt bud på ca. 700 miljoner dollar för den amerikanska videosajten.

Jag tror att Yahoo kommer att växa med hjälp av sina nya uppköp, de kan bli det nya Pepsi. Pepsi tjänar väldigt lite pengar från läsken, en större del av deras inkomst kommer från annat som chips även om företaget kommer för alltid att förknippas med Pepsi Cola. Samma sak kan nu hända Yahoo, även om de för alltid kommer att vara den gamla sökmotorn som nu ägs av Microsoft så verkar det som att de satsar på nya inkomstkällor i den framtida webben i mobila enheter och sociala medier.