Windows update error 80246008 och kb937591

Efter flera timmar i Google har jag äntligen lyckats lösa två Windows 7 uppdateringsproblem, update error 80246008 och kb937591, bl.a. genom att återskapa BITS som står för Background Intelligent Transfer Service. Problemet uppstod p.g.a. inaktivering av Windows Update under en längre tid.

kb937591

Felet poppade upp första gången när jag försökte starta ett Steam-spel, Sleeping Dogs. Det är det första spelet som inte fungerade på min dator. Steams felmeddelande var:

“Installera den senaste Service Pack-uppdateringen. Information om hur du installerar den senaste Service Pack-uppdateringen finns i Microsoft Knowledge base-artikeln <a href=”http://support.microsoft.com/kb/937591</a>”

Felet är egentligen för Windows Vista och vill att man ska ladda ner senaste Service Pack.. Jag satt på Windows 7 men trodde ändå att jag kunde lösa problemet genom att uppdatera hela operatsystemet. Windows Update var inte aktiverad i Kontrollpanel -> Administrationsverktyg -> Tjänster. Lösningen var att ta bort gammal historik, läs mer i den här tråden:

http://www.sevenforums.com/tutorials/91738-windows-update-reset.html?filter[2]=Performance%20Maintenance

80246008 BITS – Background Intelligent Transfer Service

Efter fixen kunde jag söka efter nya uppdateringar och hittade många men kunde inte installera för då fick jag upp error 80246008. Efter några timmar i Google kunde jag identifiera problemet och hitta en lösning. Problemet var att BITS (Background Intelligent Transfer Service) inte var igång och fanns inte listad i tjänster. Tjänster hittar du här: Kontrollpanel -> Administrationsverktyg -> Tjänster.

Då hittade jag den här videon där en människa beskriver hur man återskapar BITS manuellt. Följ hans instruktioner och läs videons beskrivning.

Jag lyckades inte få igång spelet Sleeping Dogs men Windows Update fungerar som den ska! Jag kommer att uppdatera posten om jag får igång spelet, har kontaktat Steam support.