Vad betyder YOLO?

Har du hört någon säga eller skriva YOLO? Jag antar att svaret är ja, i så fall är du inte ensam. Yolo har använts flitigt på sociala medier och övriga Internet. Du kanske har sett roliga bilder på Facebook, Instagram, Twitter, Line eller på 9gag där någon på bilden gör nånting extremt dumt och säger YOLO, och alla i kommentarsfälten började beskriva hur mycket de hatar människor som använder förkortningen!  I Sverige är ordet inte lika populärt som i USA, så många undrar säkert vad engelska uttrycket och förkortningen YOLO betyder..

Vad är YOLO?

yoloYOLO är en amerikansk förkortning och står för YOU ONLY LIVE ONCE! Det betyder att du bara lever en gång och borde njuta av ditt liv här och nu.

YOLO FISH, är en förkortning som står för YOU ONLY LIVE ONCE + FUCK IT SHIT HAPPENS. Samma sak som YOLO fast en ny version av den, mer modern och mindre mainstream :)

Yolo-förkortingen blev populär året 2011 när rapparen Drake släppte låten The Motto, men andra variationer av frasen har använts över hela världen i mer än 100 år nu. Bandet Suicide Silence gjorde sin egen version av You only live once, låten kom också ut under 2011.

Många hatar alla som använder Yolo, hatet kom efter att många började göra otroligt dumma saker och förklarade sina handlingar med YOLO! Rapparen Ervin McKinness skrev på Twitter att han var full och körde i 193km/timme, avslutade meningen med Yolo. Han dog senare under dagen.

Det har gått så långt att Drake som hajpade upp frasen fick be om ursäkt i amerikanska tv-programmet Saturday Night Live 2014, han sa ungefär “Förlåt, jag visste inte att Yolo skulle bli så populär”.

YOLO i meningar

Kille 1: Jag hörde att du gjorde tjejen gravid
Kille 2: Ja, men YOLO!
Kille 1: Jag hörde att du bröt benet på festen
Kille 2: Japp, men YOLO!
Tjej: Jag är så full, YOLO!
*Uppdatering*
Här är några roliga betydelser av YOLO:
You Only Live Online – rolig meme som beskriver datornördar
You’re Only Level One – Mindre populär beskrivningar av YOLO, mest på skoj.