Vad betyder swag och swagger på engelska?

Swag och swagger är två begrepp som har använts flitigt på sociala medier den senaste tiden. De flesta människor kommer i kontakt med SWAG för första gången genom olika bilder och memes med texter i stil med “Jag har swag” eller “han har swag”. Väldigt många swagmemes på sociala nätverk som 9gag och Facebook är väldigt ironiska, och ofta betyder att personen på bilden är allt annat än en swagger. Men vad betyder det engelska ordet swag och vem är en swagger?

Vad är swag?

Swag i anime

SWAG är ett väldigt gammalt begrepp som har funnits i amerikanska ordböcker i många år, afroamerikanska hiphop och streetkulturen har gett ordet ett nytt liv.

En person som har swag har stil och utstrålar självförtroende, är cool och får respekt av andra. Swag betyder (oftast) “cool” men har även flera andra betydelser, det har t.ex. (enligt många källor) använts av homosexuella och står för “Secretly we are gay”.

Om du ser en bild på en man som har extremt löjliga kläder på sig så kan man säga lite ironisikt att han har swag, men det kan även vara sant utan ironi då personen har tillräckligt med swag att ha på sig kläderna oavsett vad andra tycker.

Allt handlar om smak, swagkläder inom hiphop-kulturen behöver inte alltid vara swag för de som lyssnar på metal eller åker skateboard.

Vem är en Swagger?

Swagger kan betyda samma sak som swag eller en person som har swag, dvs den coola stilen. Swagger kan vara cool utan swag då personen har så “swaggiga” personliga egenskaper.

En person som gör riktigt bra ifrån sig i olika situationen kan också vara en riktig swagger. T.ex. att personen ger upp utan att förlora respekt från andra och med stil, till skillnad från hur många andra skulle hantera exakt samma situation.

Övrigt

Swag och Swagger är två väldigt komplicerade engelska begrepp som kan betyda mycket och kan tolkas på många olika sätt men jag hoppas att ni blev lite klokare efter att ha läst allt detta.

Du får gärna tipsa om andra betydelser av Swag och Swagger i kommentarsfältet nedan.

*uppdatering*

Det finns ett klädmärke som heter SwÄÄg, jag antar att det är den svengelska versionen av swag ;)

 • Azel

  Yo my swagger, you got swag! Hehe..

 • Oscar124 The Colt Cuddler

  SWAG! Secretly We Are Gay! THE BEST THING I EVER HEARD! COMON EVERYONE! SWAG SOFT!!!

 • Nemoia

  Swag means stolen gods..

 • Linnea

  fan

 • Linnea

  Swag är ju as bra

 • Sven

  #SWAG

 • sWaitziland

  jag gillar att du först skriver om en man har löjliga kläder på sig och sedan benämner han med hen

  • Alex

   Hahahaa!

   Ändrade, lite kul att såna misstag kan begås trots flera granskningar. :)

 • Micke

  SWAGSTERS! Vi måste ena oss och gå till attack mot alla falska swaggers med fake swag (så att säga)

 • AndersH

  I australiensisk engelska har swag en helt annan betydelse. Där betyder det ett sådant bylte som luffare bär sina saker i, och luffaren själv kallas swagman.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Swagman
  http://en.wikipedia.org/wiki/Swag_(bedroll)

 • Andre

  Watcha doin’?

  Just swaggin’