Vad är kik messenger för något?

Vad är kik är den tredje mest populära sökfrasen i Google.se just nu. Så har det inte alltid varit, sökfrasen är ny och jag blev nyfiken.

Så här såg det ut i Google Autocomplete 2012-12-30 på sökfrasen vad är, “vad är kik” är inte med.

Vad är klockan är på första plats, vad är det för vecka på andra, vad är instagram på tredje och vad är illuminati på fjärde.

Och så här ser det ut idag, vad är kik är nu på fjärde plats:

Vad är kik?
Vad är kik? i Google Autocomplete

Nu har resultatet förändrats. Instagram har gått om vad är det för vecka och kik har puttat ner illuminati.

Så vad är kik?

Vad är det alla vill veta mer om? Jag själv har aldrig hört om kik innan så jag blev intresserad och sökte.

Kik är en instant messanger, app för chatt, för mobila telefoner med över 30 miljoner användare. Kik messenger finns för alla typer av smartphones; iOS, Android, Windows, BlackBerry och Ovi (Symbian – Nokia).

Med kik kan man chatta med varandra, dela bilder, skissar, röstmeddelanden och annat. På KIK använder du ett username istället för tel. nummer, på det sättet bli du mer anonym än på andra liknande appar för chatt.

Kik lanserades 2010 av Kik Interactive och hade över en miljon registrerade använder efter bara 15 dagar vilket är ganska imponerande.

Man kan gräva lite djupare med hjälp av Google Autocomplete och söka på Vad är kik och se vilka förslag som dyker upp.

Vad är kik på instagram
Vad är kik på instagram

En sökfras som sticker ut mest i mina ögon är Vad är kik på instagram. Instagram är, om du inte redan visste det, en väldigt populär app för bilddelning och ett stort socialt nätverk som ägs av Facebook. Jag klickade på förslaget och såg en länk som hette “Why kik App is so important among Instagram users?”, under fanns några andra liknande resultat.

Så min gissning är, utan att undersöka vidare, att kik har blivit populärare nu när många Instagramanvändare har hittat appen. Medier och bloggare har säkert börja göra sitt och skapat en buzz kring KIK-appen och den har nått Sverige. Många var som jag, tänkte Vad är kik för nåt? och googlade.

  • Sara

    Det här förklarde jättebra! Tack så mycket! =D

  • ashi

    Hej, jag har en fråga om man råkar skriva något fel på kik till någon sen vill man inte att den personen ska läsa det. Den personen har inte läst det än och man vill ta bort det man skrev till den personen. Vad ska man göra fört att han/hon inte ska läsa detta ?