Unga på Twitter följer varandra

Det finns skillnader i hur ungdomar och äldre använder Twitter, och skillnaderna på Twitter är nu tydligare än någonsin (om man endast tittar på Sverige). Ungdomar är nu den största användargruppen på Twitter så det är värt att veta lite om deras vanor på sociala medier.

De som är lite äldre följer ofta kändisar och nyheter, ungdomar generellt följer mest varandra och använder Twitter som en chatt (minns ni MSN-messenger?). Visst följer ungdomar kändisar och nyheter som alla andra användargrupper, men majoriteten följer nästan exklusivt andra ungdomar.

Ungdomar dominerar Twitter
Ungdomar dominerar Twitter, och följer varandra

En liknande trend pågår även bland andra grupper, man följer andra personer med samma intressen. Till exempel om du spelar Candy Crush väldigt ofta så vill du kanske följa andra med liknande intressen och i detta fall är det spel. Sedan kan du välja att följa de som spelar alla möjliga spel eller är extra insatta i just Candy Crush. Ett annat exempel är att någon sportintresserad följer andra sportintresserade, och det är ganska smart då det är lättare att få delningar/retweets när de som läser meddelandet är intresserade av det du skriver om. Jag själv följer ganska många, men majoriteten är på ett eller annat sätt intresserade av marknadsföring och politik samt några få utvalda konton som skriver om utvalda spel som jag är också intresserad av.

Tidigare har Twitter dominerats av politiker om mediefolket, men nu är det alltså ungdomar som har tagit över och så ser det även ut i andra länder som USA. Min gissning är att många har tröttnat på Facebook och ständigt är på jakt efter nya kanaler att chatta på utan föräldrarnas inblandning. Twitter är den perfekta chattappen för mobilen och dagens unga får sina första surfplattor och smartphones när de är 3 år. Ca. 17% av svenskar har ett Twitterkonto.

Källa: En undersökning från Intellecta Corporate

http://www.metro.se/nyheter/unga-tar-over-pa-twitter/Hdzncq!BCWyyctynGbN0xoNb7hNUQ/