Tydligare annonser i Google

Någon gång under veckan uppdaterade Google utseendet av sina annonser i sökmotorn som visas vid sökningar. Det verkar som att utseendet har uppdaterats i alla länder, jag har testat flera europeiska och östeuropeiska sökresultat och alla hade “annons” med orange bakgrundsfärg i annonserna.

Se bilden nedan:

"Annons"
“annons” – nytt uppdaterat utseende av annonser i Google

Det var i tisdags som  jag upptäckte förändringen för första gången och då var det endast i Norge, övriga nordiska länder fick sitt utseende uppdaterat dagen efter.

Bra eller dåligt? Jag tycker att det är bra med tydligare annonser men bakgrundsfärgen gör mig galen. Jag föredrar grått, kanske kan de i framtiden låta inloggade google-användare själva välja färgen? Hur det påverkar annonserna (om de påverkas alls) är lite oklart just nu, finns inte så många tester gjorda ännu. Men jag antar att Google har tillräckligt med data för att rulla ut den här uppdateringen i alla länder.