Tina Ax och Johan Ripås i Du är Googlad

Tina Ax och Johan Ripås deltar i dokumentärfilmen Du är Googlad som kommer att visas ikväll 2012-03-22 20:00 på SVT och även SVTplay. Den handlar om våra identiteter på Google och hur vi kan faktiskt påverka de genom att vara mer aktiva på nätet. Tina Ax och Johan Ripås är försökskaniner i filmen och försöker påverka vad som syns på första sidan när någon googlar på deras namn.

Tina Ax
Tina Ax

Så hur gjorde de? Jag har inte sett dokumentärfilmen än men från det jag har fått veta hittills så har de bloggat och twittrat med deras namn nästan varje dag och visat Google att det är de som äger sitt namn. De har fått hjälp att länka ihop sina konton och ökat relevansen för det de har skrivit. När jag googlar Tina Ax idag så ser jag för det mesta det hon vill att jag ska se, hennes aktivitet på sociala medier där hon får skriva och uttrycka sina åsikter. Det finns en guide på SVT för er som vill veta mer.

Det ska bli spännande att se Du är Googlad ikväll och genom att länka till Tina Ax på n.nu, deltar jag nu i projektet :)