Svar på mest sökta frågor på Google 2013

Det har skrivits mycket om de mest sökta orden på Google 2013, och det var alltså de mest sökta orden i Sverige. Så jag tänkte att det kunde vara kul att förutom att bara skriva om det även besvara frågorna som många ställde. Bara för att stora tidningar som Aftonbladet skriver om de mesta googlade sökfraserna, ord eller frågor så betyder det inte att läsarna helt plötsligt lär sig vad allt betyder eller slutar googla .

Så här är alltså min egen version av mest sökta ord 2013, mest sökta frågor på Google 2013 och svar på frågorna.

Mest sökta frågor som börjar med ”Hur man”?

Hur man hånglar?

Kika på Umo.se samt se vad vanliga människor har skrivit på flashback.

Hur man tapetserar?

Finns en riktigt bra video på Youtube här, Äntligen Hemma har också en sida på TV4.se.

Hur man deffar?

Deffar är alltså inte som i “deffar en bomb i Counter Strike” utan deffar som i “förlorar fett”. Det finns flera bra sidor som har information fedding. Fitnesskolan.se, tråd på flashback och styrkelabbet.se.

Hur man stickar?

Finns mycket bra guide med video på GarnStudio, mycket information på bjorneback.se, del 1 av guiden för hur man sticka raggsockor finns här (verkar inte finnas någon del 2 men del 1 är en bra början.

Hur man virkar?

Jag tror att allt ni behöver veta finns i den här videon på Youtube.

Hur man buktalar?

Intressant att det fanns ett så stort intresse i Sverige för buktal. På buktaleriskolan finns fler videolektioner samt mycket information om ämnet.

Hur man fickparkerar?

Tips hittar ni på korkort.se och Expressen, men utan att veta så mycket om bilar så kan jag tänka mig att det lättare är att bara träna? :)

Hur man trollar?

Kommer att besvaras på bloggen inom kort.

Hur man googlar?

Kommer att besvaras på bloggen inom kort.

Hur man svimmar?

Väldigt intressant fråga många har ställt till Google, kan det vara så att många ville egentligen veta VARFÖR man svimmar?

Men nepp! Jag googlade lite och det verkar vara mest unga som är intresserade pga alla farliga lekar där ute. Jag känner mig inte riktigt bekväm med svaren men det är väldigt enkelt att hitta svaren genom att bara googla själva.

Frågor som börjar med ”Vad…?”

Vad är klockan?

Jag är kanske en av de som av någon anledning brukar googla på det, men varför? Vi har klockor i våra Windows-datorer, alla smartphones och surfplattor.. Jag gillar att se tiden på en stor skärm, tick tock, så det är min anledning till varför jag söker det lite då och då. Men bästa informationen i real tid hittar ni på klocka.nu, här finns datum, tid, vecka, namnsdag samt information om vinter- och sommartiden.

Vad betyder swag?

Svaret på vad betyder swag hittar ni på denna blogg, men lite kort så är det oftast att “ha cool stil” som de flesta menar med ordet, men själva ordet har en lång historia.

Vad betyder yolo?

Förkortning Yolo har jag också skrivit om på bloggen, så klicka på länken för svaret på Vad betyder Yolo? Lite kort för er lata så är det “Du lever bara en gång”.

Vad är kärlek?

Ohh, den eviga frågan, vad är kärlek? Kärlek är en beskrivning av en känsla för någon eller något annat, men en mer neutral beskrivning hittar ni faktiskt på Wikipedian.

Vad heter låten?

Kommer att skriva om det inom kort.. finns flera appar som är riktigt bra på att använda medan låten fortfarande spelas för att känna igen låtnamn. Finns även olika forum där människor frågar andra människor. Som sagt, mer information kommer snart..

Vad är demokrati?

Demokrati är när alla får vara med och styra, har en röst. Mer konkret får du läsa ännu en gång på Wikipedian.

Vad är växthuseffekten?

Nu kommer mitt sämsta svar hittills, växthuseffekten är när solstålar inte klarar av att studsa tillbaka från planeten Jorden på grund av allt större utsläpp av CO2. Och nu till ett svar av någon som faktiskt vet vad hen pratar om,  en sida på SHMI.

Vad är kolhydrater?

Livsmedelsverket har svaret, jag personlingen är sämst på det här :)

Vad är hälsa?

Hälsa är hur du mår just nu, hur din kropp mår. Men begreppet kan definieras på många olika sätt, se wiki.

Vad är kultur?

Man hör ofta kultur där och kultur här, men vad exakt är kultur för något? Ingen dålig fråga. Själva ordet betyder odling, bearbetning och bildning. Men det korta svaret är konstnärlig odling eller socialt överförda levnadsmönster. Se wiki igen :)

Frågor som börjar med ”Varför..?”

Varför gäspar man?

Gäspning förekommer när man är uttråkad, trött, nervös och överansträngd.. Varför exakt man gäspar är inte helt .. men en teori är att kroppen gör det för att fylla lungor med luft då gäspning är ett sätt för kroppen att andas med öppen mun. Blodflödet till hjärtat ökar också, så med andra ord är det ett sätt för kroppen att “överleva” när DU var dålig på att lägga dig i tid istället för att titta på House of Cards hela natten!

Varför hickar man?

Hicka kan orsakas av kyla, när man äter hastigt, skrattar, dricker kalla drycker med varm mat, äter varm mat med starka kryddor, nikotin eller hosta.

Ingen vet varför exakt kroppen börjar hicka och det finns ingen bra behandling för den. Några metoder är att dricka kallt vatten, sitta avslappnat eller till och med stoppa fingrarna i halsen och försöka provocera fram kräkreflexer.

Varför nyser man?

Vi blir av med bakterier och rensar luftvägar när vi nyser, men även får ciliernas sensorer att lägga i högsta växeln under en längre period på ett par minuter enligt National Geogrphic Sverige.

Varför spinner katter?

Katter spinner sig för att de bra av det men även för att läka sig själva.

Varför snarkar man?

Fettet kring halsen orsakar snarkning, oftast hos män men det är inte ovanligt att kvinnor snarkar också. Pga fettet blir det svårare för luften att passera. Så det mest effektiva och naturliga sättet att låta bli är att gå ner i vikt. Annat som kan hjälpa är att sluta sova på rygg, använda anti-snarkkuddar, sluta röka och låt bli alkohol och sömnmedel.

Varför drömmer man?

Vi drömmer oftast under det djupa sömnen som kallas för REM. Drömmar är ett sätt för hjärnan att bearbeta all information. Forskning av hjärnan är fortfarande aktiv och det är mycket vi inte vet, men vi blir allt bättre på att veta hur våra hjärnor beter sig. Flera forskare jobbar just nu på att ta fram ett sätt att se drömmar som filmer, i bild och ljud.

Varför kurrar magen?

Några gånger varje dag så går det en “våg” av starka hopdragningar genom hela magtarmkanalen för att rensa den så att inget fastnar, då kan magen kurra. Det låter kraftigast när magen är tom, d.v.s. när du är hungrig.

Varför bildades EU?

EU började som ett ekonomiskt samarbete mellan ett antal stora länder i Europa, och senare övergått till att bli en mer politisk union med fler medlemmar.

Europeiska unionens mål är att främja freden, unionens värden (demokrati, jämlikhet, frihet) och folkens välfärd. Men om man ska titta på vad EU egentligen är så kan man beskriva det som en union av demokratiska länder som har makt över USA och Ryssland, och kan påverka. Som enskilda länder skulle det vara betydligt svårare att t.ex. pressa Google till att visa annonserna tydligare eller införa ett system som förbjudet skatteplanering. EU har på senaste tiden haft stort betydelse för olika miljömål och det är en viktig del av samarbetet för politiska partier som Miljöpartiet. Utan EU skulle det bli betydligt svårare att övertyga ett antal medlemsländer till att försöka uppnå bestämda mål eller följa olika standarder för livsmedel.

Varför byggdes Berlinmuren?

Det är inte många som minns, många av de som undrar var inte ens födda då.

Många flydde Östberlin och flyttade till Västberlin, ett sätt att stoppa det här beteendet blev Belinmuren som Östtyska staten stötte. Sovjetledaren Nikiti Chrustjov var kritisk och försökte uppnå en kompromiss, men misslyckades och lät östtyskarna bygga muren för att landet inte skulle lida ekonomiskt mer än det redan gjorde.

Varför gråter man?

Tårar bildas när man börjar gråta, oftast när man känner sig ledsen men ibland kan man även gråta av glädje.

Det finns flera typer av tårar och innehållet skiljer sig åt. Det finns tårar för försvar, t.ex. när du har fått nånting i ögat. Känslomässiga tårar gör så att man blir av med dåliga substanser i kroppen som har bildats under rädsla/stress osv. Jag har för mig att glädjetårar inte var exakt lika som tårarna som kom av stress eller när man är ledsen, men hittade inte informationen om det när jag sökte. Mycket av det här är fortfarande teorier som kan motbevisas, eller så kan mer upptäckas om det inom kort. Vi vet så mycket om andra planeter men väldigt lite om oss själva.

 

Fler svar på frågorna hittar ni självklart genom att googla, jag har bara valt ut de bästa svaren. Jag ska försöka hålla den här “traditionen”, med att svara på mest sökta frågor, vid liv i några år så om ni vill att nånting ska förbättras till nästa gång så är det bara att skriva en kommentar nedan :)