Sökmotoroptimering

I kategorin Sökmotoroptimering finner ni innehållet relaterat till optimering för sökmotorer, främst Google men även Microsofts sökmotor Bing, ryska Yandex och kinesiska Baidu kan förekomma. Att optimera för en så avancerad sökmotor som Google handlar mest om att ha relevant innehåll som förtjänar första platsen, sökord och kringord måste vara på rätt plats och länkar behövs när konkurrensen är tuff. Den perfekta texten för sökmotorer är naturlig, attraktiv, unik och sökmotorvänlig som i "texten kan läsas av Google" och det gör man enkelt genom att låta bli att använda bilder istället för ren text. För att få lite finare text så kan man alltid använde sig av CSS, färger och positioner kan enkelt ändras där.

Mobile-Friendly Test – Google

Mobile-Friendly Test – är ett nytt testverktyg som Google har lanserat för att vi ska lättare kunna se om olika webbplatser uppfyller alla kraven för att räkna som “Mobile Friendly” vilket är viktigt nu då alla kan se det direkt i Googles sökresultat. De sajter som är inte optimerade eller inte räknas som mobilvänliga av Google kan i teorin tappa en del besökare.

Video tar mer plats i Google

what does the fox say

Video tar mer plats i Google, sök relaterade till populära klipp på Youtube visar stora thumbnails som tar lika mycket plats som 3-4 vanliga sökresultat. Det här kommer att döda många sajter som levde på att ha 2a eller 3e position i Google på olika videonamn.

Vad vet Google om våra bilder?

Vad vet Google om våra bilder? Kan det vara så enkelt som “ingenting”? Den som har jobbat med sökmotoroptimering för bilder vet att det är inte riktigt så enkelt för det finns väldigt mycket information om bilder som Google kan veta utan att se det som finns på bilderna.

Google Penguin 2.0

pingvin 2.0

Googles rullade ut sin nya uppdatering av Penguin, Penguin 2.0, det skedde igår den 22:e maj 2013. Penguin är en algoritm som hittar spamlänkar och väljer ut sajter som bör straffas för det.

Robin Stjernberg You Cover och Youtube

you-youtube

Svenska bandet Outtrigger gjorde en sjukt bra metal cover på Robin Sjernbergs låt “You” och laddade upp den på Youtube.. Rätt tid, rätt plats och rätt sökord har ger bandet sjukt mycket uppmärksamhet i media och nästan 300 000 views på Youtube.