Scraper sajter som rankar bättre än originalet

Matt Cutts har tidigare twittrat ut ett formulär som kan användas till att rapportera så kallade scraper sajter som rankar bättre än originalet med andras texter som de har kopierat automatiskt med bottar. Han twittrade ut länken februari 2014, men formuläret verkar fortfarande fungera och kan hittas här.

scraper-report

If you see pages with scraped content ranking above or instead of the original, please tell us more about it.

Dina sökordspositioner kan påverkas om scrapersajter rankar bättre med ditt innehåll. Därför är det viktigt att kontrollera att andra inte använder din text, och inte ranka bättre med den för annars kan det uppstå problem. Det är också en del av arbetet med sökmotoroptimering, att kontrollera så att innehållet på sajten är unik när den ska vara det. Som tur är så finns det här formuläret som jag själv tänkte testa de närmaste veckorna.

Kommer att rapportera om hur det gick här så fort jag ser några förändringar, och om inte så uppdaterar jag inlägget inom en månad och skriver att ingenting hade hänt :)

Att rapportera sån sajter verkar vara lätt, du anger bara URL till sidan som har snott din text och rankar bättre. Sedan anger du originalsidan och sökresultatssidan där du ser att scrapersajten rankar bättre, sen är det bara att klicka på skicka and it’s done!