Mobile-Friendly Test – Google

Google har nyligen släppt ett nytt testverktyg för att webbplatsadministratörer ska lättare kunna se om deras webbplatser är mobilvänliga. Anledningen till det är att Google har nu börjat visa direkt i sökresultaten om länkar går till mobiloptimerade webbplatser eller ej. Så här kommer det snart att se ut över hela världen för alla som googlar i mobilen:

Mobilvänliga webbplatser som sökresultat i Google
Mobilvänliga webbplatser som sökresultat i Google

Med andra ord, mobila webbplatser kommer förmodligen att kunna få fler klick än vad de annars hade gjort om det finns konkurrenter ovanför i sökresultatet som aldrig blev optimerade för mindre skärmar. Tips, testa alla dina webbplatser nu. Jag hade gjort precis det och upptäckte att mitt wordpress tema inte längre var responsive, optimerad för mobila enheter, lösningen var att helt enkelt uppdatera temat och det finns säkert några fler där ute som har liknande problem :)

Förutom det så går det även att få hjälp i Google Webmaster Tools, Google har nyligen lanserat en sida för Google Webmaster Tools-användare som visar vilka typ av fel som Google Bot har upptäckt och ungefär hur många det hade varit.