Minns ni Candy Crush Saga? ;)

Minns ni Candy Crush Saga? Det gör jag!

En gång i tiden var jag alltid sugen på att spela mer, bli bäst och klara av alla banor, yeah! Men vad hände sen? Jo, jag fastnade på en sjukt svår nivå och inga fusk till Candy Crush kan hjälpa mig. Det spelar ingen roll hur bra jag är på spelet om banan räknar med att man kan endast vinna med tur! Nivån jag har fastnat på är 445, och jag vet att ingenting är omöjligt men jag har varit fast på den här nivån i många månader nu vilket har lett till att jag till slut slutade att försöka ta mig vidare.

Candy Crush Rage!
Candy Crush Rage!

Jag har skrivit mycket om Candy Crush under 2013 och fått mycket trafik till bloggen men nu har trafiken minskat, ett tecken på att allt färre spelar spelet. Jag gissar på att många som jag, har fastnat och inte haft tur nog att komma förbi sin nivå vilket har lett till att de också slutade att försöka.

Candy Crush Saga är fortfarande det spelet King tjänar mest pengar på, kanske mer än 85% av deras intäkter kommer från just Candy Crush Saga. Men vad händer med företaget när ingen, eller väldigt få har tur i spelet?

De har försökt att göra svåra nivåer lite lättare, i form av en uppdatering. Ibland kan nivåer vara lättare på versionen för smartphone men det kan även vara tvärtom. Problemet är att väldigt få känner till att gamla banor har uppdaterats och blivit lättare, såna uppdatering är bara bra för King om de tycker att det är viktigare att spelare går upp i level på smartphones om sannolikheten är större (jämfört med PC) att spelaren även köper nånting. Det kan även vara så att de som spelar Candy Crush Saga i mobilen är dåliga förlorare i jämförelse med andra enheter spelet finns till, vem vet? ;)

Kings strategi just nu verkar vara att bara skapa kopior av Candy Crush Saga, med några små skillnader och det fungerar men de blir inga mega hits.. Jag tror att King behöver ett nytt spel, helt nytt spel som tar det bästa från Candy Crush och gör det bättre. Att betala för att låsa upp nya nivåer eller be (spamma) 3 vänner om hjälp känns väldigt gammalmodigt nu 2014. Ändå fortsätter King att ha det i varje spel.

Är ni också fast på en nivå? Vad tror ni om King som företag och spelutvecklare, finns det några hopp om tillväxt i framtiden?

  • http://www.alexseo.se/ Alexander Edbom

    Länge sen jag skrev om mina framsteg i Candy Crush, borde kanske ta och skriva några rader då jag har lyckats klara av några extremt svåra banor efter flera veckors frustration.