Kan Google göra misstag?

Svaret är JA!

En av mina annonser blev inte godkänd två gånger trots att den inte bröt mot Google Adwords regler. Jag hade redan en godkänd annons i min ad group och skapade en ny identisk annons, enda skillnaden var URL. Jag la till en cookie på slutet.

Google Adwords Support
Google Adwords Support

Första gången var det pga att “URL inte fungerade”, det kan ha varit sant. För på natten kunde hemsidan ha problem med laddningstiden och personen på Google som granskade annonsen kunde inte komma in på sajten.

Andra gången försökte Google få mig att tro att “gravida” var ett skyddat ord, någons “trademark” varumärke. I andra fall då jag hade problem med skyddade varumärken så hade jag ett alternativ som lät mig göra ett nytt försöka och låta Google att granska annonsen igen. I det här fallet saknade jag ett sånt alternativ.

Det coola med den här historien är att jag upptäckte hur bra Google Adwords support har blivit. Genom att Google “Google Adwords support” hamnade jag på en Google-sida där man kunde CHATTA med Google Support. Hur coolt är inte det? Med tanke på att Facebook saknar support för användare och annonsörer (de har säljare men supporten är verkligen minimal) så är det väldigt coolt.

Jag minns inte vem exakt jag pratade med men vi låtsas att personen hette Christina, Christina erkände att någon på Google gjorde fel.

Om ni har ett liknande problem just nu, och därför har hamnat här från någon sökmotor som Google, så ska ni göra följande:

Redigera annonsen, du kan t.ex. ta bort en bokstav, och spara. Nu, ändra tillbaka allt som det var från början och spara. Klart! Nu ska du bara vänta på granskning, svenska annonser brukar bli godkända inom bara några timmar.