Google Plus hatar Internet

Webben är länkar, utan länkar skulle vi aldrig ha den Internet vi har idag.

Google Plus har drabbats av spamattacker och har nu implementerat rel=”nofollow” på nästan alla externa länkar, även många interna länkar är nu rel=”nofollow”.

Varför har Google gjort så? Jo, om en webbplats länkar till mindre bra och kanske lite spammiga webbplatser så kan den straffas. Jag antar att Google-anställda har märkt att deras sociala nätverket inte rankar så bra i Google (Ja, det du skriver på Google Plus indexeras av sökmotorn Google) och det är dags att göra något åt problemet, ett alternativ är sökmotoroptimering.

Rel=”nofollow” är en tagg som används för att förebygga spam, inte ge länkkraft till andra webbplatser. Rel=”nofollow” används ofta på sociala medier och på bloggar i kommentarsfält.

Jag tycker att den här nofollow-trenden, som har pågått under en längre tid nu, är väldigt tråkig för alla involverade. Det blir allt svårare att få follow-länkar för vanliga privata bloggare medan spammare kommer alltid på nya sätt att skaffa länkar på. Men Google är ett amerikanskt företag och i USA gillar man att straffa hårt, 1% av befolkningen sitter i fängelse…