Google Plus #hashtags

Det är nog ingen hemlighet att jag gillar Google Plus så mycket mer än Facebook, då det känns mindre privat och lättare att ta kontakt med andra människor från andra delar av världen. Att kunna följa utan att vara stalker, kan det vara så att fler än jag känner sig som stalkers när de följer någon de inte känner på Facebook (eller klickar på subsrcibe vilket är ännu större varning för nätstalking)?

Hur som helst så tänkte jag skriva lite om hashtags på Google plus, det har hänt en del!

Det första som jag har märkt är att hashtaggar läggs till automatiskt, Google försöker hitta sökorden som beskriver din text och taggar din “statusuppdatering” med de mesta relevanta hashtaggarna.

Den här texten har jag skrivit utan att tagga, jag har medvetet skrivit cats flera gånger för att demonstrera hur Google försöker förstå det du skriver om genom att titta på upprepade fraser/ord, och förmodligen genom att matcha datan med de olika populära hashtaggarna som finns på Google Plus.

Google Plus har lagt till hashtaggen #cats så fort jag publicerade texten
Google Plus har lagt till hashtaggen #cats så fort jag publicerade texten

Det här borde i teorin driva mycket trafik till de olika hashtaggarna som finns på Google Plus, vilket gör själva taggandet till ett effektivt verktyg för att nå fler människor med sitt budskap.

När jag klickar på hashtaggen, som Google Plus har lagt till, så visas ett relaterat inlägg (i samma fönster) om katter i något som liknar bildspel. Jag kan enkelt klicka på höger- eller vänsterpilar för att upptäcka fler relaterade inlägg.

Liknande inlägg i bildspel
Liknande inlägg med samma hashtags i något som liknar ett bildspel, allt detta i samma webbläsarfönster.

Skriver ni på engelska på Google Plus så är det här en guldgruva för att kunna få fler följare.

Genom att klicka på hashtaggen #cats en gång till kunde jag komma till själva hashtagg-sidan som visar många inlägg som också taggades med #cats.

Hashtaggsida på Google Plus
Hashtaggsida på Google Plus

Men jag kan även se liknande hashtags, på det här sättet kan jag hitta liknande inlägg samt få tips om vad jag kan tagga mina framtida inlägg med för att nå fler med mitt budskap.

Det skulle bli väldigt spammigt om jag bara taggade alla mina inlägg med #cats, och jag kan nå så många fler genom att använda olika taggar.

 

Jag tycker att det här är ett så sjukt smidigt och bra sätt få följare, istället för att göra som på Twitter och bara följa alla i hopp om att de följer tillbaka och kanske gillar det du skriver. Vad tror ni? Kan det här vara något Twitter kan också kopiera i framtiden? De har redan snott den gigantiska omslagsbilden som Google Plus introducerade först av alla stora sociala nätverk i Väst.