Fiverr-tips

Fiverr-tips som hjälper dig att sälja fler gigs och tjäna mer pengar! Det är faktiskt inte så svårt som man kanske kan tro från början, det gäller bara att experimentera och hitta “luckorna”.

November 2011 har jag börjat experimentera med Fiverr, det var aldrig tanken att jag skulle tjäna stora pengar på det eller så men jag hade förhoppningar om att sälja minst två gig. Varje gig kostar $5 att köpa och säljare tjänar $4 från varje försäljning, resten går till Fiverr. Så jag började skapa olika annonser och se hur bra de rankade på olika sökord. Jag försökte hitta luckorna, populära sökord med låg konkurrens. Ofta gjorde jag mer än så, jag försökte även erbjuda bättre service i mina gigs. Till slut hade jag lyckats och har nu tjänat mer än $100 på en månad. Med mina Fiverr-tips kan du också tjäna lite extra pengar men förvänta dig inte att bli rik. En del människor har lyckats tjäna tillräckligt för att leva på sina gigs men de är väldigt få.

Innan jag började sälja på Fiverr, såg jag på sidan som vilken sökmotor som helst. Jag började med sökordsanalys och konkurrensanalys, är det många som försöker sälja samma produkt? Finns det sökord som är populära men har låg konkurrens, det finns ingen keyword tool så det är bara att gissa på vad Fiverr-besökare söker efter innan de ska köpte produkten. Det är också viktigt att ställa sig frågan “Kan jag erbjuda mer för samma pris?”, är dina konkurrenter för snåla? Efter det började jag skapa annonserna och då försökte jag stoppa in mina sökord så många gånger jag kunde i titeln, beskrivningen och keywords för att sökmotorn verkligen kunde förstå vad jag sålde. Direkt efter tittade jag på hur bra annonserna rankade i sökmotorn, de uppdaterades nästan i real-tid efter ändringarna. När jag lyckades mer eller mindre dominera ett sökord, började jag skapa nya annonser för att erövra andra sökord. Till slut hade jag 3 – 4 annonser som rankade bra på sökord som beskrev det jag sålde. Det tog bara några dagar innan beställningar började droppa in. Efter att jag hade fått betyg på min produkt och service från köpare, ökade försäljningen ytterligare.

fiverr-gig
Fiverr-gig

En annan sak värd att tänka på är hur annonserna visas. Som du ser på bilden ovanför så är det första man ser är bilden, efter det kommer titeln, beskrivningen, användarnamnet och flaggan. Alla de här detaljerna är viktiga! Lägg extra märke till annonsen i mitten, bara första 50~ tecken visas från hela beskrivningen. Se till att ha bra och säljande text i första meningen. Jag hoppas att mina Fiverr-tips var bra och kommer att hjälpa dig att öka försäljningen eller bara tjäna extra pengar.

 • http://wernertoniste.se/ Werner Töniste

  Det här gillade jag. Fixa Like, Twitter och G+ knappar så kan jag klicka lite också.
  Peace!

  • admin

   Tack, det är på gång. Har inte riktigt haft tid att göra klart den här bloggen än.

  • http://www.alexseo.se/ Alexander Edbom

   Nu har jag lagt till massa knappar :)

 • http://emelieockenstrom.se Emelie

  No money no funny:) Intressant de här med Fiverr, vet inte om de är något för mig, men verkar ju ha gott riktigt bra för dig, skoj:)

 • Rudolf

  Är en stor fiverfan, men brukar sitta på andra sidan annonserna. Kul att du valde testa och dela det

  • http://www.alexseo.se Alexander Edbom

   Hehe, tack. Har nu tjänat lite över $1000. Är inte så mycket men allt räknas. :) Har även lärt mig en del nytt under tiden som att fiverr tittar på keywords i användarnamnet och att rankingen kan startas om vid en redigering av annonser. En annons får då status “pending for review” och är inte längre synlig i fiverrs sökmotor.

 • Klas123

  kolla den svenska varianten http://www.50lappen.se

  • http://twitter.com/AlexanderEdbom Alexander Edbom

   Verkar vara en helt okej sida för att tjäna några hundralappar eller köpa “svenskt” men är inte alls lika populär som Fiverr, svårare att tjäna pengar som säljare.

   Några saker som stör mig är att de använder Payson istället för Paypal, man kan inte se säljarens karma utan att logga in och priserna går upp till 1000kr??? Varför heter då sidan 50lappen när det mesta kostar 200-1000kr?