Du är Googlad på Youtube

Bättre sent än aldrig men dokumentärfilmen Du är Googlad finns nu att streama på Youtube och har redan fått fler än 1000 views!

Du är Googlad är en dokumentärfilm som visades på SVT för inte så länge sen. Den handlar om bland annat sökmotoroptimering och våra Internet-identiteter. Lite kort: Tre personer (Tina Ax, Johan Ripås och Bengt Gangemi) har fått problem på grund av hur det såg ut när någon googlade deras namn och nu ska de få hjälp att få ut sin version av vad som hände.

Du är Googlad
Du är Googlad

För att filmen Du är Googlad inte ska försvinna har jag laddat upp den på Youtube (på gott och ont). När jag gjorde filmen tillgänglig hade den bara 3 veckor kvar att existera på SVTplay men nu har SVT förlängt rättigheterna att sprida dokumentärfilmen, men bara till 22:a mars 2013.

Det jag gjorde var förmodligen olagligt så om någon upphovsrättsgubbe blir sur och anmäler videon till Youtube så kommer jag att få en varning men SVT brukar vara snälla när det kommer till sånt. Problemet är egentligen musiken som används i dokumentärfilmen, SVT äger inte rättigheterna och kan därför inte själva bestämma över hur filmen ska spridas. Anyway, jag tog en risk och jag anser att filmen är värd att leva vidare då den är väldigt unik och samhällsnyttig.

Filmen hittar du på SVTplay, Youtube och här: