CDON Marketplace

CDON vill bli som amerikanska Amazon och de vill bli det i nordiska länder innan Amazon lanseras i fler länder, deras svar på Amazon är CDON Marketplace.

http://cdon.se/marketplace/

CDON Marketplace är just nu i beta och bara några få utvalda butiker får testa, men det går ut på att andra webbutiker kan sälja via CDONs webbplats. Det går att välja om webbutikerna ska synas i alla länder CDON finns i eller bara några få utvalda.

Jag gissar på att köpet kommer att ske direkt via CDON med någon form av API-teknik, så kunden behöver aldrig lämna CDON efter eller under köpet. Om jag inte har fel så är det bara Tradera som testar liknande i Sverige, och testet är fortfarande i beta med några få utvalda butiker.

I teorin är det CDON Marketplace bra, CDON är en populär webbplats med många besökare i hela norden. I praktiken är det lite mer komplicerat då CDON Group även äger flera andra webbutiker som Nelly. Vill Nellys konkurrenter hjälpa CDON Group att växa? Det finns inga garantier att CDON Group behandlar webbutiker som Uppercut lika, som t.ex. Nelly som har förlorat mycket pengar de senaste åren.

Det ska bli spännande att se vad det här leder till och hur större webbutiker agerar.

Uppdatering 03-12-2013:

Det är möjligt att sälja via Tradera helt automatiskt via API.