Candy Crush Saga level 445 – avklarad!

Candy Crush Saga är ett spel jag ofta spelar, eller brukade spela tills jag kom till level 445 en nivå som är nästan omöjlig att klara av. Jag var fast på samma nivå i många månader, efter många försök har jag helt gett upp och slutat spela Candy Crush.

Men igår ville jag göra ett försök, och lyckades med det! Men inte utan hjälp av den röda handsken. I brist på andra namn tänker jag kalla verktyget för den röda handsken, Candy Crush har verkligen gjort ett dåligt jobb på att förklara vad de olika godisbitarna och alla extra grejerna heter. Med hjälp av Google lyckades jag hitta det namnet de flesta använder och det är inte en handske utan röd hand men jag tänker inte följa strömmen :)

Röd handske
Röd handske – Switch two candies that don’t match!

Så här ser den röda handsken/handen ut, och den brukar kosta pengar men jag fick den gratis när jag deltog i deras dagliga “spinna hjulet” där alla har chansen att vinna gratis prylar. Så med hjälp av den lyckades jag få mina nötter att ramla lite mer till höger och lite mer till vänster, låt mig förklara..

På nivån 445 faller det ner nötter som måste knuffas hela vägen ner, och nötterna faller ner längst uppe i högra eller vänstra hörnet. Men det är level 445 i ett gratis spel som heter Candy Crush Saga, allt är inte så enkelt som det först ser ut. Att bara få ner nötterna räcker inte, kanterna längst nere till höger och vänster släpper inte igenom nötterna. Det krävs att spelaren ser till att nötterna hamnar längst nere i rutorna bredvid.

candy-crush-level-445

Gröna pilar som ni ser på bilden indikerar att nötterna kan ramla ner, förbi spärren så att en får poäng medan rutorna längst nere till vänster och höger saknar rutorna och om nötterna kommer ditt så händer det inte så mycket förutom att de ligger kvar där tills alla drag är slut.

Det här banan är ett exempel på hur Candy Crush först gör dig beroende av ett spel som är gratis att spela och sen introducerar en nivå som är nästan omöjlig att klara av utan köpta boosters. Det är ett exempel på Free to Play done wrong, men de har säkert tjänat en hel del pengar på det här och har statistik som visar att spelarna på den här nivån förr eller senare kommer att sluta i alla fall och därför är det bra att ta chansen till att tjäna lite extra pengar innan de är borta för alltid.

Här är ett exempel på hur banan kan klaras av utan boosters, men det är sjukt svårt och som ni ser i videon så måste man ha tur.