Burger King blev McDonalds på Twitter

Burger King kontot på Twitter blev hackat och Burger King-loggan byttes ut mot McDonalds. Första tweeten efter hacket var “We just got sold to McDonalds! Look for McDonalds in a hood near you @dfnctsc”.

Helger är bra dagar för hackers då många anställda på större företag är lediga, därför hade hackaren haft all tid i världen till att skapa en rolig nyhet för oss att skratta åt. Nyheten blev snabbt viral och sprids nu på sociala medier och större nyhetssajter som amerikanska CNN.

Burger King har haft otur den senaste tiden, förutom hacket har de även haft problem med hästkött i deras biffar. Det är oklart om hacket hade något att göra med hästköttet eller ej men i en tweet laddades upp en bild som kan vara kopplat till det.

Osexig burger
McDonalds @BurgerKing – Osexig burger

I samma tweet skrev hackade Burger King: “This is why we were sold to McDonalds”.

Olika typer av hack av stora sajter och populära konton har alltid väckt uppmärksamhet i sociala medier och gamla medier, här är ännu ett exempel på det. Jag har även hört historier om svenska webbadministratörer som låtsades att deras webbplats blev hackad av Anonymous för att få lite uppmärksamhet i medier.

Någon skrev i CNNs kommentarsfält “Vem följer Burger King på Twitter?”.

Svaret är: Inte många, men snart många fler.

Här är några reaktioner på Twitter:

  • Raf Sanchez: Someone at the Burger King account has been eating too much horsemeat.
  • Anonymous News: We’re guessing the Burger King social media team is having a bad day..
  • Simon Osborne: Somebody needs to tell Burgerking that ‘whopper123′ isn’t a secure password.

@BurgerKing-kontot är suspended just nu men fick över 60 000 followers efter hacket på bara några timmar, great success!

Jag avslutar med den här tweeten som Chris O’Connor skrev:

“What if Burger King is just faking getting hacked to drive up followers and talk smack about other chains? I could respect that.”

Oavsett om Burger King blev McDonalds för lite uppmärksamhet eller om det var någon form av hack så är det bra underhållning för oss som tittar på.