Birger Jarl – Unika namn är viktiga

Birger Jarl, vad tänker ni när ni läser det?.. Några av er kanske kommer att slå upp ordet nu, andra vet redan att Birger Jarl, Birger Magnusson, var en människa från 12hundratalet men det är inte det jag tänkte skriva om nu.

Birger Jarl, ett hotell i Stockholm, har problem i serpen som så många andra företag i Sverige och resten av världen. De har ett namn som används av andra företag och ett namn som en känd person hade en gång i tiden.

Så här ser det ut i Google när jag söker på Birger Jarl idag:

Birger Jarl i Google

Här är det alltså Birger Jarl nattklubb som har tagit sig in på första platsen och wikipedian är på andra platsen som även länkar till M/S Birger Jarl, Birger Jarl Opera och Birger Jarls ek.

Det jag försöka säga med den här bloggposten är att unika namn är viktiga om man vill slippa ha samma problem. Företagsnamn, riktiga namn och organisationsnamn slåss alla om samma ord i SERPen. Ska du skapa en ny sajt eller registrera ett nytt företag så välj ett unikt namn!

Om du har en sajt med ett namn som redan används av andra, försök att optimera första sidan för din nisch. Om du till exempel använder namnet “din butik” och säljer majs, optimera titeln för sökfrasen “din butik +majs” då många kommer att använda den sökfrasen när de inte hittar din butik första gången. Att ranka 1 på sitt namn bör dock vara det långsiktiga målet, och som i Birger Jarls fall inte helt omöjligt. Det gäller att visa Google vem som förtjänar namnet och första platsen :)