Att växa på Youtube och Twitch.tv

Tittade nyligen på Dropped Frames podcast, EP07 med temat Youtubers på Twitch. I andra delen finns det en hel del intressanta diskussioner om hur man kan växa på youtube eller twitch.tv eller både och vilket är även rekommenderat.

Skillnaden mellan Twitch.tv och Youtube är enorm, även om båda sajterna visar video så är det olika typer av interaktioner och innehållet måste anpassas efter målgruppen. Att lägga upp flera timmars videoklipp direkt från Twitch utan några som helst edits är oftast en inte så bra idé. Men att klippa ut de bästa minuterna från din Twitch.tv stream brukar vara populärt på Youtube och många uppskattar det. Och även om flera timmars långa videos är inte så heta på Youtube så kan många uppskatta det, många som inte har tid att följa med på Twitch.tv just när streamen pågår.

twitch-youtube

Sen pratar de mycket om hur svårt det är för nya kanaler att bli upptäckta på Twitch, Youtube är generellt mycket bättre då det är den näst mest populära sökmotorn i världen och relaterade klipp driver mycket trafik så länge videorubriken, beskrivningen och taggar är bra och relevanta.