ACTA-demonstrationen 4:e februari 2012

Idag var demonstrationernas dag, tusentals personer har deltagit i ACTA-demonstrationen i Stockholm för att visa sitt missnöje samtidigt som hundratusentals Moskvabor har samlas i protest mot Putin. Förra vecka har vi även fått veta att 20 000 personer demonstrerade mot ACTA i Poland.

ACTA-demonstration
ACTA-demonstration

Samma lobbyister som i USA, sitter nu i EU och försöker köpa till sig lagar och avtal. ACTA och SOPA är bara några av de, tidigare har vi även haft FRA-lagen. Politikerna i USA, EU och Sverige samarbetar med medieindustrin istället för att vara neutrala och se helhetsbilden. Tekniken är här för att stanna, vi kan inte börja censurera Internet som Kina så vad har vi kvar att välja? Jo, nya tjänster som Spotify! Gamla affärsmodeller fungerar inte längre, ge mer för pengar och lär er av Steam som fördubblar sin försäljning varje år. Men glöm inte bort remixkulturen som har skapats med Internet, lolcats och metal cover på Youtube är en del av Internet idag. RIIA ville ha rätten att censuerera på Youtube och det fick de. Idag censureraras bort många parodier och remixer på Youtube, även om de är helt lagliga. Den här utvecklingen måste stoppas, kulturen måste fortsätta skapas även av fattiga CSN-studenter.

Expressen skrev att hundratals personer deltog i ACTA-demonstrationen medan SVT skrev “enligt polisen dök bara ett tusental upp”. Nu har SVT ändrat till “enligt polisen dök bara 800 upp”. Vad hände där egentligen?

Anna Troberg talar vid ACTA-demonstrationen:

Bloggposten “Today, Sweden rallies against ACTA and for Freedom of Speech. We can win this.” tog sig upp på Reddits mesta heta länkar och jag har postat olika bilder från ACTA-demonstrationen på min andra blogg. Våra politiker måste börja lyssna på folket, det här kommer inte att hålla i längden. Vi lever i en värld där gamla, kristna fundamentalister styr hela världen från USA som i sin tur styrs av pengar och det är skrämmande.

  • Guy Fawkes

    Borde vara många snygga Guy Fawkes masker här, saknar lite närbilder!