36 Karaktärer i League of Legends är nu bannlysta i Iran

Hur mycket hud kvinnor får visa regleras av Iransk lag, och det gäller även i spel.

Ett av spelen som påverkas av League of Legends, hela 36 kvinnliga karaktärer har nu blivit bannlysta, men 13 av dem är fortfarande under utredning. Alla karaktärer som blev bannlysta var inte sexiga, flera karaktärer blev bannlysta bara för att de visar lite för mycket hud på sina armar och ben under knäna.

De bannlysta karaktärerna i League of Legends är: Ahri, Akali, Ashe, Caitlyn, Cassiopia, Diana, Elise, Evelyn, Fiora, Irelia, Janna, Karma, Katarina, Kayle, Leblanc, Leona, Lissandra, Lulu, Lux, Miss Fortune, Morgana, Nami, Nidalee, Oriana, Quinn, Riven, Sejuani, Shyvana, Sivir, Sona, Soraka, Syndra, Tristana, Vayne, Vi, and Zyra.

Många karaktärer som är under utredning just nu ser ut som Vayne:

Vayne
Vayne, en av bannlysta hjältar i spelet League of Legends som är just nu under utredning.

Vayne visar sitt ansikte men inget hud på andra ställen på kroppen. Jag tror att anledningen till att många karaktärer blev bannlysta är att kvinnliga karaktärer ofta visar kvinnliga former i tajta kläder som anses vara för utmanande av Iransk regering. En annan anledning kan vara att nästan alla karaktärer, även Vayne, kan vara lite sexigare och visa mer hud om spelaren köper skins (dvs. kläder till sin hjälte/champion) så att originalutseendet förändras.

Det hela betyder mer eller mindre att hela spelet är nu bannlyst i Iran då valet av karaktärer är en viktig strategisk faktor. Hela e-Sport scenen påverkas av det här, om turneringar är möjliga i landet så måste bannlysta karaktärer censureras på något sätt. Ett sätt kan vara att skapa kläder som är heltäckande, som kan användas i turneringar i länder där kvinnligt hud är för mycket för många att hantera.

League of Legends är ett av de mest populära onlinespelen just nu som är Free to Play vilket betyder att det är gratis att spela men det går alltid att köpa extra grejer i spelet för att ha lite coolare karaktär.